Kategóriák
 
 
 
 
 
 

Luxuskarórák karbantartása

A Bondie.hu webshop nem csak márkás karórák értékesítője. Már a kezdetek óta órák javítását és karbantartását is kínáljuk. Elromlott órák felújítása, pótalkatrészek értékesítése vagy nyomáspróba? Szakértő csapatunknak egyik sem okoz gondot.

A Bondie.hu webshop nem csak márkás karórák értékesítője. Már a kezdetek óta órák javítását és karbantartását is vállaljuk. Elromlott órák felújítása, pótalkatrészek értékesítése vagy nyomáspróba? Szakértő csapatunknak nem okoz gondot. Cikkünkben megmutatjuk, milyen egy órásmester mindennapja, és mestereink milyen pontossággal dolgoznak egyes feladatokon.

Az alapvető karbantartáson kívül akár luxusórák javítását és felújítását is vállalják olyan világszerte ismert márkákból, mint a Rolex, Hublot, Omega, Breitling és versenytársaik. Szeretné tudni, hogyan zajlik egy ilyen értékes darab szervizelése? Olvasson tovább, és kiderül!

Az órák felújítása és javítása rendkívül hosszú és igényes feladat. Még több figyelmet igényel, amikor luxusórákról van szó, amelyek ára gyakran több millió forintot jelent. A vásárlóinknak azonban luxus színvonalú szervizelést tudunk ajánlani, ami a márkaszervizekkel szemben az árak töredékét jelenti.

A javítási folyamat a következő lépésekből áll:

Óratok ellenőrzése - az órásmester szemrevételezéssel ellenőrzi az óratokot, hogy kizárja a külső mechanikus sérülések lehetőségét.

Óraszerkezet ellenőrzése - az óra szétszedése után szemmel és kellékekkel is ellenőrizzük a szerkezet működését, ami minden óra szívét jelenti.

Ezt követi az óra teljes szétszerelése, aminek keretében ellenőrizzük a csapágyakat, fogazatot, csavarokat, lendkereket és az óra többi részeit.

Amikor szétszereltük az óraszerkezetet, a korona húrját is kicseréljük, ennek helyére új kerül.

A szerkezet összeszerelése előtt az egyes darabokat megmossuk, és ultrahang segítségével leöblítjük, hogy megbizonyosodjunk arról, minden tökéletesen tiszta.

Ezt követi a csapágyak végső ellenőrzése, a szerkezet összeállítása, és az órájárás kalibrálása. Miután ezeket is beállítottuk, az órát 24-36 órát hagyjuk járni, hogy megbizonyosodjunk a pontosságukról.

Végül kicseréljük az óratest összes tömítését, és összeillesztjük azokat, amit zárásként nyomáspróbával ellenőrzünk.

 
 
 
UTOLJÁRA NÉZTE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió