Kategóriák
 
 
 
 
 
 

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő órát?

Arany, ezüst vagy rosé arany? Az óraszíj legyen fém vagy bőr? Mi egyáltalán az aktuális divat? Ha pont ezek a kérdések érdeklik, akkor jó helyen jár! Cikkünkben segítünk Önnek.

A tökéletes karórát szeretné kiválasztani, ami tökéletesen illik Önhöz? Segítünk, hol kezdje!

Történelmi visszatekintés

A karórák már évszázadok óta kivételes értéket jelentenek azok tulajdonosainak. Az első zsebórák az 1511-es évből származnak, amikor “elrejteni az időt” a zsebbe egy csodával ért fel. Talán nem is gondolná, de az első karórák kizárólag előkelő hölgyeknek szánt darabok voltak. Mindezek ellenére a társadalom minden rétege megkedvelte őket. Manapság már nem csodaként tekintünk az órákra, amik lehetővé teszik az idő megállapítását. Sokkal inkább divatos kiegészítőként szolgálnak, amelyek kifejezik a tulajdonosa ízlését, tükrözik annak személyiségét.

Milyen órákat ismerünk?

A döntés első lépése a megfelelő óratípus kiválasztása.

Minden óra szíve az óraszerkezet, ami mechanikus vagy elektromos alapon működhet. A mechanikus óraszerkezet az órásmesterség “gyémántja”, amely egy rugóval van ellátva, ezt rendszeres időközönként újra fel kell húzni. Az ilyen órák szerkezete gyakran fedetlen, ami még jobban kiemeli a pontosságukat és egyedülállóságukat. Leggyakrabban azonban elektromos óraszerkezet lapul az órákban, amelyek pontosabbak és ár tekintetében is elérhetőbbek. Legismertebb képviselője a kvarc óraszerkezet analóg óramutatókkal ellátva. Egyre kedveltebbek a digitális órák, amelyek az aktuális időt egy képernyőn jelenítik meg számjegyek segítségével, ritkábban ötvözve mindezt analóg óramutatókkal is.

Mechanikus vagy elektromos, mutatós vagy digitális? Most, hogy kiválasztotta milyen típust szeretne, azt is fontolóra kell venni milyen alkalmakon fogja viselni.

Az aktív életvitelhez a sportórák illenek

A jól kiválasztott karóra tükrözi a viselője életvitelét és személyiségét. Ha sportos, akkor mindenképp értékelni fogja, ha az órája ellenálló, vízálló, és sok funkcióval rendelkezik. Az ellenállóság érdekében a sportórák szíja gyakran műanyagból vagy több anyag keverékéből készül. Közkedvelt sportóra például a Casio G-Shock, amely ellenálló műanyag-acél testtel, megbízható kvarc szerkezettel és rengeteg beépített funkcióval rendelkezik. A drágább darabok több funkciót foglalnak magukba, mint például az iránytű, magasságmérő és vérnyomásmérő. Amennyiben okosórára van szüksége, amely rendelkezik beépített GPS-szel, légnyomásmérővel, gyorsulásmérővel és pulzusszám-szenzorral, mindenképp említést érdemelnek a Samsung vagy a Garmin karórái. Az ilyen órák teljes értékű sporteszközök és hasznos információkkal szolgálnak egy-egy tevékenység közben.

Társaságban se feledkezzünk meg az illemről

Ha a karórát leginkább társasági vagy kulturális eseményeken viselné, akkor bizony elegáns órát keres. Azonban egy hivatalos öltözet mellé sem mindegy, milyen órát hogyan hordunk, ugyanis ennek is megvannak az illemszabályai, amiről nem szabad megfeledkezni. A karórának egyszerre kell előkelő hatást keltenie, ugyanakkor szükség esetén jó, ha el tudjuk rejteni az ingujj alatt. Senki se szeretné, ha a ruha ujja alatt látszódna, vagy nem férne el a mandzsettagomb mellett. Az óratest anyagának ugyanúgy illenie kell a többi kiegészítőhöz, amelyet éppen magán visel. Ezért fontos, hogy megfelelő szíjat válasszunk hozzá. A fémalapú szíjról már esett szó, ha pedig a a bőrszíj mellett dönt, ne felejtse el, hogy annak összhangban kell lennie a cipőjével, övével vagy hölgyek esetében a retiküljével. Az előkelő karórák legismertebb márkanevei között a Certina, Citizen és Gant szerepelnek.

Karórák minden alkalomra

A mindennapi használatra szánt, azaz univerzális karórák egyszerre ötvözik az esztétikus megjelenést, kényelmet és időtállóságot. Abban az esetben, ha csak egyféle órát tervez vásárolni, válasszon a Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss vagy Emporio Armani márkák kínálatából, amelyek az előkelő kinézet mellett a használhatóságra is hangsúlyt helyeznek. A mindennapi használatra kiválasztott órát az adott trendekhez és az Ön személyiségéhez mérten válassza ki. Ha kedveli az extravagáns darabokat, ne ijedjen meg a kísérletezéstől, és próbálja ki a kevésbé szokványos órákat a Dolce&Gabbana vagy Versace kollekcióiból. Az egyszerű formák és minimalista stílus kedvelői imádják a Daniel Wellington klasszikus modelljeit, amelyeknél egyaránt tud választani bőr- és textilszíjak közül.

Luxusórák

Igazi kincsre vágyik? Akkor a választása az olyan különleges márkákra eshet, mint a Breitling, Hublot vagy Tag Heuer, amelyek néhány tízezer forinttól egészen a többmilliósig mozoghat. Nem találta meg az órát, amit keresett? Keresse fel értékesítőnket a bondie@bondie.eu e-mail címen!

Reméljük, hogy tanácsaink segítenek a megfelelő óra kiválasztásában. Azonban ne feledje, hogy elsősorban az Ön ízlésének kell megfelelni, és legfőképp, hogy a viselése kényelmes legyen. Ha továbbra sem tudott dönteni és kételyei vannak, keressen minket bátran. Szívesen segítünk.

 
 
 
UTOLJÁRA NÉZTE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió